Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@03:39:44 GMT

تالاب‌ها بدون ملاحظات سیاسی و اقتصادی مدیریت شوند

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۷۲۲۸

تالاب‌ها بدون ملاحظات سیاسی و اقتصادی مدیریت شوند

به گزارش خبرنگار محیط زیست ایرنا، مجتبی ذوالجودی روز دوشنبه در گردهمایی محیط زیست، دیپلماسی منطقه‌ای، مدیریت تغییر اقلیم، آب، مقابله با گرد و غبار افزود: نقش تالاب‌های داخلی و مرزی بر معیشت مردم منطقه غیرقابل‌ انکار است بنابراین برای حفاظت از آنها باید تلاش کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا با رعایت قوانین و مقررات داخلی و خارجی در احیای تالاب ها نقش موثری داشته باشیم، اکنون سهم تالاب‌ها از آب جهان یک درصد است، در حالیکه ۴٠ درصد تنوع زیستی کره زمین را دارند، از این رو جزء با ارزش ترین اکوسیستم های کره زمین هستند و نقش موثری در مقوله آب و هوایی، تثبیت کربن و توسعه پایدار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ذوالجودی تاکید کرد: توسعه ناپایدار در منطقه مشکلات زیادی از جمله پدیده گرد و غبار و گرمایش زمین را ایجاد کرد که چالش‌های محیط زیستی زیادی را رقم زد. 

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار داشت: حدود ۴٢ درصد تالاب‌های دنیا از بین رفته‌اند که آثار سوء آن را در جای جای کره زمین می‌بینیم البته اقداماتی برای حفاظت هر چند دیر انجام شده اما کافی نیست. 

وی تصریح کرد: از ٢٠٢١ تا ٢٠٣٠ میلادی به عنوان دهه احیای اکوسیستم ها نامگذاری شده بنابراین فرصت خوبی برای پرداختن به مسائل تالاب ها است. 

ذوالجودی افزود: در واقع تالاب‌ها از لحاظ تعداد، گسترش زیادی داشته و نقش مهمی بر معیشت مردم دارند، همچنین تالاب‌های مرزی هم در این زمینه بسیار حائز اهمیت هستند چون بر زندگی مردم منطقه تاثیر بسزایی دارند پس با رعایت قوانین ملی و بین‌المللی در راستای حفظ آنها تلاش کنیم.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست دریایی تالاب ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست دریایی تالاب ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست دریایی تالاب ها محیط زیست تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های اصلی استان دفع پسماند است، گفت: در این استان عرصه مناسبی برای دفع پسماند وجود ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سعید یوسف‌پور امروز در نشست مدیران کل منطقه 5 سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور و رؤسای مناطق 5گانه اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری تقریبا یک درصد مساحت کشور را دارد، این استان دارای 12 شهرستان، 42 شهر و بیش از 1500 روستا است و سرچشمه سه رود کارون، زاینده‌رود و بخشی از رودخانه دز، این استان است.

وی گفت: در این استان عرصه‌های طبیعی داریم که یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش، 8 تالاب و مناطق حفاظت شده در آن قرار دارد که تالاب چغاخور در سایت کنوانسیون رامسر ثبت شد، امسال نیز در صدد هستیم تالاب گندمان را در این کنوانسیون ثبت کنیم. سابقه حفاظت در چهارمحال و بختیاری به سال 46تا 49 می‌رسد و از سال 1350 حفاظت از محیط زیست به صورت رسمی در استان شکل گرفته و در حال حاضر همه شهرستان‌ها به جز یک شهرستان، واحد اداری مستقر است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: بیش از 30 آبشار دایمی و فصلی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارند. همچنین حدود 2000گونه از گیاهان تاکنون شناسایی شده که 80گونه بومی استان است.

وی با اشاره به اینکه  4 منطقه فسیلی باارزش در استان وجود دارد، مطرح کرد: همچنین 6 منطقه سبزکوه، زردکوه، سفیددانه، بازفت، گندمان و چغاخور برای ارتقا سطح معرفی شدند که امیدواریم در سال جاری انجام شود. مناطق حفاظت شده سبز کوه و تنگ صیاد به عنوان ذخیره‌گاه زیستگاه هستند و گونه‌های جانوری نظیر خرس قهوه‌ای، کل، بز، میش، غاز پیشانی سفید و... در استان وجود دارد. حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری 185 پرسنل و 24 پاسگاه محیط‌بانی دارد که به علت کمبود نیرو در برخی از پاسگاه‌ها نیرو مستقر نیست.

یوسف‌پور تشریح کرد: تلاش ما بر این است که هر سال با محوریت یک حوزه مسایل را پیگیری کنیم. سال 1401و 1402 تمرکز ما بر حوزه محیط طبیعی بود و تقریبا توانستیم به اهداف خود برسیم در سال1403 تمرکز بر حوزه پسماند است .چهارمحال و بختیاری و استان‌های حوزه منطقه 5توپوگرافی خاص دارند و عرصه مناسب برای دفع پسماند وجود ندارد، یکی از چالش‌های اصلی حوزه منطقه 5 بحث پسماند است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه حقوق پرسنل محیط‌زیست متناسب با تورم نیست، خاطرنشان کرد: انتظار داریم از نظر بودجه منطقه 5ویژه‌تر دیده شود، زیرا 40درصد آب شیرین در زاگرس تأمین می‌شود و در مناطق زاگرس‌‍نشین چرای مفرط دام منابع جنگلی و مرتعی را از بین می‌برد و فرسایش خاک وجود دارد.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • معاون رئیس جمهور از تالاب حوض سلطان و گنبد نمکی قم بازدید می کند
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • توسعه پایدار بر مبنای حفاظت محیط زیست صورت گیرد
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر