Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محیط زیست به همه محیط‌هایی که در آن‌ها زندگی جریان دارد، گفته می‌شود. مجموعه‌ای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند، محیط زیست را تشکیل می‌دهند و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر می‌گذارند. حفاظت محیط زیست در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از هشت هدفِ توسعه هزاره و یکی از سه پایه توسعه پایدار شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سطح کره زمین به‌طور کلی به چهار بخش تقسیم می‌شود که عبارت‌اند: از سنگ کره (لیتوسفر)، آب کره (هیدروسفر)، هواکره (اتمسفر) و بیوسفر، بعضی از دانشمندان یخ‌کره را نیز جز این تقسیم‌بندی می‌دانند. هر کدام این بخش‌ها شامل اکوسیستم‌هایی گوناگون هستند که به‌طور کلی محیط زیست را تشکیل می‌دهند.

مفهوم آب‌کُره یا هیدروسفر (Hydrosphere) به عنوان یکی از بخش‌های تشکیل دهنده کره زمین، بیانگر مجموعه آب موجود در زیر، رو و فضای یک سیاره است که مشتمل بر اقیانوس‌ها و دریاها ، دریاچه‌ها ، رودها و بقیه آب‌های سطحی، آب‌های زیرزمینی ، یخچال‌ها و نزولات جوی می‌شود.

دریاها و اقیانوس‌ها به عنوان بخش مهمی از حیات آبی کره زمین، نقش عمده‌ای در حمل و نقل، تأمین انرژی، برخورداری از منابع عظیم معدنی و از همه مهمتر، توازن زیست محیطی ایفا می‌کنند و لذا حفاظت از آنها مانند سایر بخش‌های محیط زیست، از اهمیت بسیاری برخوردار است. لیکن این بخش مانند سایر بخش‌های محیط زیست، به دلیل بهره برداری‌های غیراصولی، مورد تهدید و تخریب جدی قرار گرفته است.

آلودگی حوزه‌های آبی از جمله دریاها و اقیانوس‌ها از جمله موضوعاتی قلمداد می‌شود که همواره موجبات نگرانی دولت‌ها و مردم را فراهم آورده و برای مبارزه با آن لازم است دولت‌ها درسطح ملی و بین‌المللی اقدام و مشارکت نمایند. آلودگی دریا عبارت است از ورود مستقیم یا غیر مستقیم هرگونه ماده یا انرژی به محیط زیست دریایی که منجر به کاهش تولید و همچنین کاهش رشد و نمو جانداران شده و اثرات سو بر سلامت و بهداشت آبزیان و انسان داشته باشد.

بنابراین از آنجایی که آلودگی دریایی تأثیر مستقیمی بر روی زندگی انسان‌ها و دیگر جانداران دارد، همچنین آب‌های دریاها و اقیانوس‌ها علاوه بر تأمین بخشی از زنجیرة غذایی دنیا، قریب به ۹۰ درصد اکسیژن کرة زمین را تأمین می‌کند و در یک کلام، آلودگی آب یعنی صدمه به کرة زمین هوا ساکنان آن، لذا حفاظت از این موهبت الهی، یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی بشمار می‌رود.

در همین راستا از اوایل قرن بیستم تلاش‌های مختلفی برای کنترل آلودگی و حمایت از محیط زیست دریایی صورت پذیرفته است. در ایران نیز سازمان حفاظت محیط زیست براساس تکلیف سند راهبردی فرابخشی محیط زیست در قانون برنامه ششم توسعه، تدوین «برنامه اقدام ملی حفاظت از محیط زیست دریایی کشور» را در دستورکار خود قرار داده است.

درحال حاضر این سازمان به استناد تکلیف مندرج در سند راهبردی فرابخشی محیط زیست و براساس بند (۱) سیاست‌های کلی محیط زیست (ابلاغی مقام معظم رهبری) مبنی بر «مدیریت جامع، هماهنگ و نظامند منابع حیاتی (از قبیل هوا، آب، خاک و تنوع زیستی) مبتنی بر توازن و پایداری زیست بوم به ویژه با افزایش ظرفیت‌ها و توانمندی‌های حقوقی و ساختاری مناسب همراه با رویکرد مشارکت مردمی» برنامه اقدام ملی حفاظت از محیط زیست دریایی کشور را تدوین و به هیئت دولت ارائه نموده است.

گفتنی است این برنامه پیشنهادی مراحل بررسی خود را در کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست هیئت دولت طی می‌کند.

کد خبر 5246277 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری قانون برنامه ششم توسعه سازمان محیط زیست هیئت دولت سیدابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی انتخابات 1400 هیئت دولت حادثه واژگونی اتوبوس آیت الله خامنه ای اسحاق جهانگیری محمد باقر قالیباف ویروس کرونا ایالات متحده امریکا صحن مجلس دولت سیزدهم برجام جمهوری اسلامی ایران محیط زیست دریایی اقیانوس ها بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۳۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از مجموعه محیط زیست پس از ۳۰ سال

استاندار مازندران از خروج شهرک صنعتی آبندانک نوشهر به نفع مردم از مجموعه محیط زیست پس از ۳۰ سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، یوسف نوری شامگاه_سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست از صدور خروج شهرک صنعتی آبندانک نوشهر پس از گذشت ۳۰ سال از مجموعه محیط زیست خبر داد و اظهار کرد: در این جلسه مجوز فعالیت صنعتگران نوشهری صادر شد.

وی افزود: امروز مطمئناً در تقویم مردم نوشهر روزی به یاد ماندنی و فراموش نشدنی است چرا که بعد از سه دهه سرگردانی، سرانجام با تلاش و پیگیری دولت سیزدهم در چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست کشور، شهرک صنعتی آبندانک نوشهر به نفع مردم از محیط زیست خارج و مجوز فعالیت صنعتگران نوشهری صادر شد.

استاندار مازندران با بیان اینکه شهرک صنعتی آبندانک واقع در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در شهرستان نوشهر، به وسعت ۱۵ هکتار در سال ۷۷ توسط شرکت شهرک‌های صنعتی استان مازندران مبنی بر تأسیس شهرک صنعتی در آن منطقه مطرح و مورد موافقت قرار گرفت، عنوان کرد: در نخستین سفر استانی دولت سیزدهم به استان مازندران در اسفندماه ۱۴۰۰، مقرر شد مجوز و پروانه بهره‌برداری واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آبندانک نوشهر با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست، پس از حدود ۳۰ سال صادر شود.

نوری با اشاره به اینکه به دلیل مغایرت‌های قانونی موجود، احداث شهرک صنعتی آبندانک با ضوابط استقرار زیست محیطی و حساسیت اکولوژیک منطقه، مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست قرار نگرفت و امکان صدور مجوز بهره‌برداری برای واحدهای صنعتی مستقر در این مجموعه میسر نشد، تصریح کرد: با پیگیری‌های مکرر مقرر شد تا به منظور رفع محدودیت ایجاد شده برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آبندانک در خصوص مجوز صدور پروانه بهره‌برداری، سازمان حفاظت محیط زیست مساعدت لازم را به عمل آورد.

نماینده دولت سیزدهم در مازندران ادامه داد: در نهایت موضوع در چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست مطرح و در سال "جهش تولید با مشارکت مردم" و پس از حدود قریب به سه دهه، این شهرک از منطقه حفاظت شده البرز مرکزی خارج و مجوز بهره‌برداری واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آبندانک صادر شد.

کد خبر 751575

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • ملاقات مردمی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • شیراز چگونه یک کلان‌شهر بدون آلودگی هوا شد؟
  • شیراز چگونه کلان‌شهری بدون آلودگی هوا شد؟
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • خروج شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از مجموعه محیط زیست پس از ۳۰ سال
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری