Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، نشست علمی تخصصی روز زمین پاک و آیین گرامیداشت پنجاهمین سال رویداد جهانی روز زمین پاک با موضوع تغییر اقلیم، از طریق ویدئو کنفرانس با حضور دکتر شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، اساتید دانشگاه، متخصصان حوزه محیط زیست و روسای محیط زیست مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در این نشست مجازی گفت: سیاستگذاران کلان کشور سیاست ها و برنامه های محیط زیستی را در اولویت قرار دهند.

وی افزود: امسال همه کشورهای جهان در شرایطی به استقبال روز زمین پاک رفتند که اغلب آنها با بحران شیوع ویروس کرونا روبرو هستند. شباهت ویروس کرونا با موضوع تغییر اقلیم، جهانی بودن هر دو آنهاست ولی تفاوت در این است که اثرات ویروس کرونا سریعا مشهود می شود اما پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی در میان مدت و بلند مدت آثار خود را نشان می دهد. به همین دلیل آنگونه که باید توسط دولت ها و سیاستمداران عرصه جهانی اهمیت این موضوع درک نشده است.

مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران خاطرنشان کرد: قرنطینه خانگی، کاهش ترددها و فعالیت های صنعتی و در نتیجه کاهش آلاینده ها و گازهای گلخانه ای، موجب تنفس موقت کره زمین شده است. البته این تاثیر مقطعی و ناپایدار است و با از سرگیری فعالیت های بشری، وضعیت محیط زیست دوباره به حالت قبل بازمی گردد و اگر سبک زندگی و رفتار انسان با طبیعت تغییر نکند مشکلات و معضلات محیط زیستی زمین تداوم خواهد داشت.

در این نشست، محورهایی نظیر شهرنشینی و تغییر اقلیم، اثرات تغییر اقلیم بر آینده کره زمین، توسعه حمل و نقل پاک، مدیریت مصرف آب، سازگار نمودن شهرها با شرایط اقلیمی، افزایش تاب آوری شهرها و ... مورد بحث قرار گرفت.

روز زمین پاک هر ساله در ۲۲ آوریل مصادف با ٢ اردیبهشت ماه با هدف افزایش آگاهی بخشی در خصوص محیط زیست کره زمین در سراسر دنیا برگزار شده و به ما یادآور می‌شود که باید هوای سیاره خود، زمین را داشته باشیم.

کد خبر 503675 برچسب‌ها شهرداری تهران محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری تهران محیط زیست ایران شهرداری تهران روز زمین پاک تغییر اقلیم محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۲۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

دیگر خبرها

  • تالاب‌های قم ظرفیت بسیار ارزشمندی در مرکز کشور است
  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها