Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-09@16:22:29 GMT

کرونا هشدار زمینِ ناپاک به ما بود

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۵۸۹۴

آذر ولی‌زاده به مناسبت روز جهانی زمین پاک (دوم اردیبهشت) با بیان اینکه وقتی درباره زمین صحبت می‌کنیم هرآنچه که روی کره خاکی وجود دارد را شامل می‌شود، گفت: آب‌های سطحی، حیات وحش، گونه‌های جانوری، خاک و ... همه مجموعه‌ای است که کره زمین را تشکیل می‌دهد و در این سال‌ها انسان دخل و تصرف زیادی به شکل‌های مختلف در آنها داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از پیامدهای شدید دست‌اندازی انسان به کره زمین یاد کرد و ادامه داد: گسترش زندگی انسان و ساخت و سازهایی که بر روی زمین در نقاط مختلف انجام داده به از دست رفتن بیش از 700 تا هزار گونه گیاهی در دنیا و انقراض آنها منجر شده است.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به تولید حجم عظیم گازهای گلخانه‌ای و همچنین آلوده کردن هوا به دلیل فعالیت‌های نامناسب انسان، خاطرنشان کرد: نتیجه این شرایط به خود انسان برگشته و طی چند سال اخیر نزدیک به هفت میلیون نفر در جهان به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست داده‌اند.

ولی‌زاده تاکید کرد: بحران آب نیز پیامد دیگر فعالیت‌های نامناسب انسان روی کره زمین است که به مهاجرت بیش از یک میلیارد نفر در جهان نفر به دلیل کمبود آب منجر شده است.

وی با بیان اینکه دست‌اندازی انسان در کره زمین حتی فعالیت‌های اقتصادی را نیز تحت تاثیر قرار داده، افزود: سالانه دو درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان به دلیل بحران‌های محیط زیستی و آلودگی‌ها از دست می‌رود.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه از بین رفتن تعداد زیادی از گونه‌های گیاهی و در معرض انقراض بودن آنها را نیز ناشی از فعالیت‌های نامناسب بشر بر روی کره زمین دانست و عنوان کرد: بر اساس آنچه که کارشناسان اعلام کردند حدود 75 درصد بیماری‌های عفونی جدید که در سال‌های اخیر بین انسان‌ها شیوع پیدا کرده، مرتبط با حیوانات است.

ولی‌زاده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، ابولا، مرس و اکنون نیز کویید 19 را از مهمترین این بیماری‌ها برشمرد و یادآور شد: شیوع بیماری کرونا شاید هشدار بزرگ کره زمین به ما بود که نشان داد دخل و تصرف‌های انسان در حیات وحش چه پیامدهایی دارد.

وی معتقد است، شیوع این بیماری بار دیگر نشان داد طبعیت راه خود را برای مقابله با دست‌اندازی‌هایی که به آن می‌شود، پیدا خواهد کرد.

به گفته این مسئول، شیوع کرونا می‌تواند تاریخ جدیدی در حیات بشر رقم بزند که احترام به حیات وحش را در حافظه تاریخی خود نگه دارند.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه درباره مهمترین بحران‌های مرتبط با آلودگی زمین که کشور ایران با آن درگیر است نیز گفت: یکی از مهمترین این موارد آلودگی شدید منابع آب زیرزمینی ناشی از رها کردن پسماندها و نشت فاضلاب است که پیامد آن می‌تواند به خود ما برگردد.

ولی‌زاده افزایش تولید وسایل نقلیه غیراستاندارد و بی‌توجهی به کیفیت بنزین تولیدی را نیز از دیگر مشکلات مرتبط با آلودگی زمین در ایران دانست که  پیامد آن را در آلودگی‌های شدید کلانشهرها شاهد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: آسیب جدی دیگری که در ایران داریم آسیب زدن به منابع آبی است که زندگی میلیون‌ها نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر قرار داده است.

ولی‌زاده از در معرض خطر بودن بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری در کشور نیز یاد کرد و گفت: این امر نیز نتیجه تخریب زیستگاه‌ها و قطع بی‌رویه درختان است.

وی معتقد است، ادامه این فرآیندها در کره زمین چه در ایران و چه هر کشور دیگری می‌تواند پیامدهای جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد که در درجه اول زندگی خود ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه داشتن زمین پاک را نیازمند اصلاح رفتار انسان با محیط زیست، آب، خاک، حیوانات و گیاهان دانست و تاکید کرد: اثرات مثبت این تغییر رفتار در درجه اول در بهبود کیفیت زندگی خود ما ملموس خواهد بود.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: زمین خاک محیط زیست جهان آلودگی هوا مهاجرت کشورهای جهان ایران وسایل نقلیه بنزین مشکلات پرندگان زمین کشورهای جهان محیط زیست مشکلات کره زمین ولی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۵۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم

رئیس‌ کل سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان نظام پرستاری پیشنهاد ویژه‌ای در خصوص به‌کارگیری و استخدام نیروهای دوران کرونا داشته است و مجدانه پیگیر این موضوع مهم هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان نظام پرستاری، محمدتقی جهان‌پور اظهار کرد: پیش‌نویس لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران که در ۳۱ ماده تنظیم و پیشنهادات سازمان نظام پرستاری مضاف بر مواد پیشنهادی معاونت پرستاری در ۱۲ ماده ارائه شده است که مهم‌ترین محورهای آن استخدام پرستاران همگام با توسعه تخت‌های بیمارستانی و نیاز کشور، تأمین معیشت و رفاه پرستاران و حمایت‌های گسترده جهت جبران خدمت، آینده‌سازی حرفه‌ای و تخصصی پرستاری، تکریم از بازنشستگان و اجرای صحیح قوانین حوزه پرستاری مانند قانون مشاغل سخت و زیان‌آور با مشارکت همه ذی‌نفعان مورد ویرایش و تدوین قرار گرفته است.

وی افزود: سازمان نظام پرستاری پیشنهاد ویژه‌ای در خصوص به‌کارگیری و استخدام نیروهای دوران کرونا داشته است و مجدانه پیگیر این موضوع مهم هستیم، نسبت پایین پرستار به تخت در مقایسه با استانداردهای حداقلی، علاوه بر کاهش کیفیت خدمات درمانی و مراقبتی، اهمیت جذب و استخدام نیروهای جدید، به خصوص بازجذب نیروهای باتجربه دوران کرونا را بیشتر می‌کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: تدوین این لایحه گامی مهم در جهت حمایت از حقوق پرستاران و ارتقای جایگاه این قشر فداکار در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود و می‌توانیم، شاهد بهبود کیفیت زندگی و کاری پرستاران و افزایش انگیزه و رضایت شغلی آنها و در جهت ارتقای سلامت مردم باشیم.

جهان‌پور گفت: ظرفیتی که سازمان نظام پرستاری دارد، یک شبکه بزرگ اجتماعی است که دارای ۱۵۹ هیئت‌مدیره در سراسر کشور است، مجموعه این هیئت‌مدیره‌ها و سازمان مرکزی می‌تواند واسط بین مردم و حِرَف با حاکمیت باشد، بنابراین ارج نهادن به مجموعه‌های گروه صنفی و حرفه‌ای و انجمن‌های علمی از دغدغه‌های مهم ما است و می‌تواند در سیاست‌گذاری‌ها به ما کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: به دنبال منویات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه پرستاران و درخواست مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی نهاد ریاست‌جمهوری مبنی بر پیگیری مطالبات این قشر زحمت‌کش، سازمان نظام پرستاری کل کشور پیشنهادات خود را جهت غنای بیشتر لایحه حمایت مادی و معنوی به وزارت بهداشت ارائه داده است.

کد خبر 751700

دیگر خبرها

  • تعیین مرکز «غربالگری کرونا و آنفلوانزا» در زاهدان
  • افتتاح کارگاه تولید تجهیزات پزشکی در کرج/ «ما می توانیم» محقق شد
  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!